KLT-Tiimi Oy

Auktorisoitu tilitoimisto


Vantaankoskentie 14,
01670 Vantaa
Keskus: 09-5762 6200
tilitoimisto@klt-tiimi.com

Auktorisoitu taloushallintoliiton jäsentoimisto.

Myyntikunto

TIEDÄTKÖ MIKÄ ON YRITYKSESI MYYNTI- JA OSTOKUNTO

Yrityksesi tulee olla houkutteleva ostokohde. Myyjänä sinun tulee varmistua yrityksesi ja sen liiketoiminnan kiinnostavuudesta. Ostokuntoa voidaan kehittää myös talouden kautta. Yrityksen pääomien, omistuksen, maksuvalmiuden ja verosuunnittelun kautta. Harva yritys on sellaisenaan ja nykykunnossaan arvoltaan kaikkein parhaimmillaan tai kiinnostavuudeltaan. Tämän takia talouden analysoinnin ja suunnittelun kautta yrityksen myyntikuntoa voidaan kehittää ja parantaa. Tämä kannattaa aloittaa jo mielellään 2-3 vuotta aiemmin.

Mitä voi myydä tai ostaa

Voit myydä yrityksesi osakkeet tai liiketoiminnot. Liiketoimintakaupassa uusi omistaja yleensä perustaa uuden yrityksen ja ostaa myyjäyrityksen liiketoiminnot. Liiketoimintakaupassa voidaan myydä esimerkiksi koneet, laitteet, tilat, brändi, nimi, tuotteet ja palvelut sekä niiden oikeudet. Henkilökunta siirtyy uuden yrityksen palvelukseen.

Osakekaupassa ostaja ostaa koko kohdeyrityksen osakkeet tai osake-enemmistön. Ostettava yritys jatkaa tällöin toimintaansa entisellä nimellä ja y-tunnuksella. Ostettavan yrityksen aiemmat taloudelliset ja juridiset vastuut ovat voimassa omistajan vaihdoksesta huolimatta. Osakkeet voidaan ostaa joko henkilökohtaisesti tai toiselle yritykselle.

Useammin yrityksen ostaja päätyy liiketoimintojen ostamiseen kuin koko yrityksen osakkeiden ostamiseen. Tämä vähentää hänen riskiään ostettava yrityksen taloudellisista ja juridisista vastuista.

Tee siis yrityksestäsi kiinnostava kohde myynnissä. Ostaessasi mieti mitä olet ostamassa ja mihin kannattaa sijoittaa. Tarvitsetko apua, analysointia tai neuvoja yrityksesi myynti- tai ostokunnon selvittämiseksi.

Soita meille, autamme sinua.