KLT-Tiimi Oy

Auktorisoitu tilitoimisto


Vantaankoskentie 14,
01670 Vantaa
Keskus: 09-5762 6200
tilitoimisto@klt-tiimi.com

Auktorisoitu taloushallintoliiton jäsentoimisto.

Talousneuvonta

TALOUSNEUVONNAN PALVELUIDEMME AVULLA TIEDÄT MIKÄ ON YRITYKSESI TALOUSKUNTO

Haluamme olla keskustelukumppanisi kaikissa yrityksesi talousasioissa. Meillä on vahva osaaminen ja voit hyödyntää meitä erilaisissa taloushallinnon ja kirjanpidon kysymyksissä erilaisten neuvontapalveluidemme kautta.

Maksut ja verot eivät yllätä sinua, vaan pystyt etukäteen suunnittelemaan yrityksesi tuloskuntoa. Lisäpalveluidemme avulla saat meiltä yrityksesi talouden hoitoon erilaisia palveluita.

Voit hankkia osaamistamme myös nykyisen kirjanpitäjäsi tueksi talousneuvontapalveluistamme.

Tilinpäätösneuvottelu ja talouden tilanteen analysointi antaa sinulle kokonaiskuvan yrityksesi tilanteesta

Tilinpäätösneuvottelussa tarkastelemme yrityksesi tuloksen muodostumista, kulurakennetta ja tulevaisuuteen valmistautumista.

Toteutamme tilinpäätösneuvottelut missä

 • analysoimme yrityksesi tuloskuntoa
 • analysoimme yrityksen kannattavuutta
 • neuvomme vähennysten suunnittelussa
 • kerromme verotuksen optimoinnin mahdollisuudet
 • autamme verotuksen voitonjaon suunnittelussa.

Tilinpäätösneuvottelu auttaa myös silloin kun edessä on joku yrityksen muutostilanne kuten omistajan- tai sukupolvenvaihdos, kasvun tai kansainvälistymisen suunnittelu sekä uuden liiketoiminta-alueen suunnittelu ja toteuttaminen.

Me sparraamme ja neuvomme sinua nykytilanteessa ja tulevaisuuden suunnittelussa mitä on mahdollista tehdä ja mihin pitää kiinnittää huomiota. Investoi siis yritykseesi ja hyödynnä osaamistamme.

Yrityksen kasvukunto budjetoinnilla hallintaan

Budjetoinnin kautta hallitset yrityksen rahoitusta ja pystyt ennustamaan tulevan rahoituskauden tarpeet. Voimme tehdä yrityksellesi

 • vuosibudjetin
 • keskipitkän aikavälin budjetin (2-3 vuotta)
 • erikseen suunnitellun ajanjakson budjetin
 • kassabudjetin.

Budjetin avulla hallinnoit kiinteiden kulujen, muuttuvien kulujen ja tulevien tuottojen suhdetta. Varaudut etukäteen tarvittaviin investointeihin. Opit näkemään myynnin lisäyksen tarpeet jo etukäteen ja voit laatia realistiset tavoitteet. Kassabudjetin avulla varmistat että sinulla on riittävästi rahaa lähitulevaisuuden menoihin.

Autamme sinua yrityksen menojen ja tulojen budjetoinnissa, toimintavaihtoehtojen vertailussa, asiakasmäärien ja ostovolyymin analysoinnissa.

Uuden liiketoiminta-alueen tai yrityksen aloittaminen

Aloittaessasi uutta liiketoimintaa tai uuden yrityksen perustamisessa yrityksen liiketoiminnan talouden suunnittelu on merkittävässä asemassa onnistumisen kannalta.

Uuden liiketoiminnan aloittaminen edellyttää talouden näkökulmasta

 • Realististen rahoituslaskelmien tekemistä
 • Kiinteiden ja juoksevien kulujen hallitsemista
 • Rahoitustarpeen suunnittelua.

Verotuksen suunnittelu yrityksen tuloskunnon parantamiseksi

Verotuksen määrä yrityksessäsi muodostuu yrityksen voitollisesta tuloksesta ja nettovarallisuudesta. Verotuksen suunnittelu auttaa yrityksen tuloskunnon parantamisessa.

Verosuunnittelussa ennakoidaan ja valitaan edullisimmat vaihtoehdot verojen minimoimiseksi. Verosuunnittelu tehdään yleensä yrityksen ja omistajan/omistajien verotuksen yhteissuunnitteluna. Mikäli yrityksesi tekee tulosta, saattaa yhtiömuodolla olla merkitystä verotuksen kannalta.

Verosuunnittelua kannattaa tehdä

 • Jokaisen vuoden eli tilikauden osalta tilikauden aikana
 • Tilinpäätöshetkellä
 • Kaikissa yrityksen elinkaaren vaiheissa
 • Uuden yritystoiminnan aloittamisessa Suomessa tai ulkomailla
 • Liiketoimintojen kasvaessa
 • Yhtiömuodon vaihdoksissa
 • Rahoituksen haun aloituksessa
 • Yrityksen toimintojen siirtämistä Suomen ulkopuolelle
 • Myyntikuntoon valmistelussa
 • Sukupolvenvaihdoksissa

Verosuunnittelu on meidän osaamistamme missä voimme auttaa sinua verotuksen optimaalisessa suunnittelussa yritystoimintasi kehittämiseksi.

 

TIEDÄTKÖ MIKÄ ON YRITYKSESI MYYNTI- JA OSTOKUNTO

Yrityksesi tulee olla houkutteleva ostokohde. Myyjänä sinun tulee varmistua yrityksesi ja sen liiketoiminnan kiinnostavuudesta. Ostokuntoa voidaan kehittää myös talouden kautta. Yrityksen pääomien, omistuksen, maksuvalmiuden ja verosuunnittelun kautta. Harva yritys on sellaisenaan ja nykykunnossaan arvoltaan kaikkein parhaimmillaan tai kiinnostavuudeltaan. Tämän takia talouden analysoinnin ja suunnittelun kautta yrityksen myyntikuntoa voidaan kehittää ja parantaa. Tämä kannattaa aloittaa jo mielellään 2-3 vuotta aiemmin.

Mitä voi myydä tai ostaa

Voit myydä yrityksesi osakkeet tai liiketoiminnot. Liiketoimintakaupassa uusi omistaja yleensä perustaa uuden yrityksen ja ostaa myyjäyrityksen liiketoiminnot. Liiketoimintakaupassa voidaan myydä esimerkiksi koneet, laitteet, tilat, brändi, nimi, tuotteet ja palvelut sekä niiden oikeudet. Henkilökunta siirtyy uuden yrityksen palvelukseen.

Osakekaupassa ostaja ostaa koko kohdeyrityksen osakkeet tai osake-enemmistön. Ostettava yritys jatkaa tällöin toimintaansa entisellä nimellä ja y-tunnuksella. Ostettavan yrityksen aiemmat taloudelliset ja juridiset vastuut ovat voimassa omistajan vaihdoksesta huolimatta. Osakkeet voidaan ostaa joko henkilökohtaisesti tai toiselle yritykselle.

Useammin yrityksen ostaja päätyy liiketoimintojen ostamiseen kuin koko yrityksen osakkeiden ostamiseen. Tämä vähentää hänen riskiään ostettava yrityksen taloudellisista ja juridisista vastuista.

Tee siis yrityksestäsi kiinnostava kohde myynnissä. Ostaessasi mieti mitä olet ostamassa ja mihin kannattaa sijoittaa. Tarvitsetko apua, analysointia tai neuvoja yrityksesi myynti- tai ostokunnon selvittämiseksi.

Soita meille, autamme sinua.